Rozmaringos sült csirkemell

Hozzávalók (4 fő részére):

2 darab bőrös dupla csirkemell
10 dkg füstölt szalonna
1 kisebb póréhagyma
4 nagyobb rozmaring ág
só, bors
kevés olaj, kötöző zsinór

Elkészítés:

1. A csirkemelleket vágjuk ketté, és csontozzuk ki. Ez nem bonyolult feladat, viszont így sokkal hamarabb megsül a hús. A póréhagymát vágjuk hosszú csíkokra, vagy szedjük szét leveleire, a szalonnát szeleteljük fel vékonyra, a rozmaring ágakat vágjuk ketté.
2. A csirkemell bőrét kézzel óvatosan lazítsuk fel. A bőr alatt sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele 1-1 szelet szalonnát és 2-3 csík póréhagymát, majd tegyük rá a rozmaringot.
3. Fordítsuk meg a melleket, a másik oldalt szintén borítsuk be szalonnával, póréhagymával és rozmaringgal. Ha szükséges, kötözzük át a melleket, hogy megtartsák a formájukat.
4. A csirkemelleket serpenyőben, először bőrös felével, majd a másik oldalon 5-5 percig elősütjük, ezután 200 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
5. Tálalás előtt vágjuk le a zsinórt és húzzuk ki a rozmaring ágat.